Čerimoja – sladka in kremasta superhrana

Čerimoja, znana tudi kot “jabolko s kremo”, je tropski sadež, ki izvira iz Južne Amerike.
Njeno kremasto, sladko meso pogosto primerjajo z mešanico banan, ananasa in jagod.
Čerimoja vsebuje veliko vlaknin, vitamina C in antioksidantov, zaradi česar bo lahko hranljiv dodatek k vaši prehrani.
Če želite jesti čerimojo, morate najprej izbrati zrelo. Sadje mora biti rahlo mehko na dotik in imeti sladek vonj. Nato sadež po dolžini prerežite na pol in z žlico odstranite črna semena.
Meso lahko izdolbete z žlico ali jeste neposredno s kože. Čerimoja je vsestranski sadež in se lahko uporablja tudi v različnih receptih, od smoothiejev pa vse do sladic.
Nekateri radi dodajajo čerimojo k solatam, drugi pa jo uporabljajo kot preliv za jogurt ali celo sladoled.
Ne pozabite uživati čerimoje v zmernih količinah, saj vsebuje veliko sladkorja.
Pred dodajanjem čerimoje ali katere koli nove hrane v svojo prehrano se posvetujte z zdravstvenim delavcem.
(Foto: Getty Images)