Slovo od sivega krompirja – preprosta rešitev, ki jo potrebujete

Preprečiti, da krompir postane siv, je pogosta skrb mnogih domačih kuharjev.
Siva barva na krompirju nastane zaradi izpostavljenosti zraku, kar vodi do oksidacije.
Vendar pa obstaja preprosta in učinkovita rešitev za to težavo. Najpreprostejši način, da preprečite, da bi krompir postal siv, je, da ga shranite v hladnem, temnem in dobro prezračenem prostoru.
Idealna temperatura je med 7-10 °C. Če je mogoče, ga shranite v papirnato vrečko namesto v plastično vrečko, da omogočite boljše kroženje zraka. Poleg tega je pomembno, da krompirja ne operete tik pred uporabo, saj lahko odvečna vlaga povzroči kvarjenje in razbarvanje.
Če morate krompir oprati, ga pred shranjevanjem temeljito osušite s čisto krpo ali papirnato brisačo. Če sledite tem preprostim korakom, lahko zagotovite, da bo vaš krompir ostal svež, aromatičen in brez sive barve.
(Foto: Getty Images)