Naj bo vaš česen svež in okusen s temi preprostimi metodami shranjevanja

Česen je vsestranska in okusna sestavina, ki se uporablja v različnih jedeh po vsem svetu.
Pravilno shranjevanje česna je bistvenega pomena za zagotovitev njegove svežine in ohranjanje njegovega edinstvenega okusa.
Najpogostejši način za shranjevanje česna je, da ga hranite na hladnem, suhem in dobro prezračenem mestu.
Česen lahko hranite pri sobni temperaturi, vendar ga je treba hraniti stran od neposredne sončne svetlobe in pa seveda vlage. Najboljši način za shranjevanje česna je, da ga hranite v mrežasti ali žičnati košari, papirnati ali mrežasti vrečki ali keramičnem ali glineni posodi za česen. Priporočena temperatura za shranjevanje česna na hladnem je (15 °C do 18 °C), suhem in temnem prostoru z dobrim kroženjem zraka.
Izogibajte se shranjevanju česna v hladilniku, saj lahko stroki postanejo “gumijasti” in izgubijo okus.
(Foto: Getty Images)