Kuhani arašidi – prigrizek za vsako priložnost

Kuhani arašidi so poslastica južnih Združenih držav Amerike, ki jo uživajo že generacije.
Ta slani prigrizek pripravimo tako, da surove zelene arašide skuhate v slani vodi, dokler ne postanejo mehki in popolnoma kuhani.
Ko jih skuhate, jih lahko jeste tople ali pa hladne. Pogosto se jih postreže na dogodkih, kot so npr. festivali, nogometne tekme in žari na domačih dvoriščih.
Izvor kuhanih arašidov je mogoče izslediti v času državljanske vojne, ko so vojaki uporabljali zelene arašide kot nadomestek za kavo.
Tradicija se je še naprej širila po jugu in postala priljubljen prigrizek v začetku 20. stoletja. Kuhani arašidi so dober vir beljakovin, vlaknin in bistvenih hranil, kot sta folat in magnezij.
Če boste kdaj želeli poskusiti kuhane arašide, jih boste lahko našli na lokalnih kmečkih tržnicah, obcestnih stojnicah in specializiranih trgovinah s hrano po vsem jugu ZDA.
Pazite le, da poiščete zanesljive vire, da imate zagotovilo, da so res narejeni iz svežih, visokokakovostnih sestavin. 🙂
(Foto: Getty Images)