Predstavljamo zgodovino in kulturo dalmatinske kuhinje

Dalmacija, ki je regija na Hrvaškem, je znana po okusni kuhinji, ki odraža njeno bogato kulturno dediščino.
Najbolj priljubljena hrana v Dalmaciji je pašticada, goveja enolončnica, pripravljena z rdečim vinom, suhimi slivami in začimbami.
Jed se tradicionalno postreže z domačimi njoki. Zgodovina dalmatinske kuhinje sega vse do starih Grkov in Rimljanov, ki so naseljevali to regijo.
Skozi stoletja so na kuhinjo vplivale različne kulture, med njimi Benečani, Otomani in Avstrijci.
Uporaba oljčnega olja, česna in svežih zelišč je značilnost dalmatinske kuhinje.
Dalmacija je znana tudi po svojih morskih sadežih, predvsem po jedeh z žara ali pečenih ribah in školjkah.
Obalna lega regije in sredozemsko podnebje zagotavljata obilo sveže morske hrane skozi vse leto.
Dalmatinska kuhinja je res okusen odraz bogate kulturne zgodovine regije, ki prepleta vplive različnih kultur in uporablja sveže, lokalne sestavine.
Skratka, pašticada je jed, ki jo boste najbrž poskusili, ko boste obiskali Dalmacijo.
(Foto: Getty Images)