Odkrijte zgodovino kombuche
Kombucha je fermentirana čajna pijača, ki se uživa že stoletja.
Njen izvor je mogoče izslediti na Kitajskem v tretjem stoletju pred našim štetjem. Ime »kombucha« izhaja iz japonske besede za »čajno gobo«, ki se nanaša na simbiotično kulturo bakterij in kvasovk, ki se uporabljajo za fermentacijo čaja.
Natančen izvor kombuche ni jasen, vendar se domneva, da izvira iz severovzhodne Kitajske, nato pa se je razširila v Rusijo in Evropo, preden je v devetdesetih letih 20. stoletja prispela v ZDA.
Kombucha se tradicionalno uživa zaradi domnevnih koristi za zdravje, ki vključujejo izboljšanje prebave in krepitev imunskega sistema.
Danes je kombucha priljubljena pijača, ki jo prodajajo v trgovinah z zdravo prehrano in supermarketih po vsem svetu.
Čeprav obstaja veliko trditev o zdravstvenih koristih kombuche, je potrebnih več raziskav za potrditev teh trditev.
(Foto: Getty Images)