Preberite si o kulinariki Maroka

Maroko je država z bogato in raznoliko kulinarično dediščino, a ena izmed jedi, ki izstopa kot najbolj priljubljena, je nedvomno kuskus.
Kuskus je tradicionalna berberska jed iz poparjenih zdrobovih zrn, ki se običajno postreže z mesom, zelenjavo in okusno juho. Uživajo ga po vsej državi in pogosto veljajo za nacionalno jed Maroka.
Zgodovina maroške kuhinje je odraz edinstvene kulturne mešanice berberskih, arabskih in sredozemskih vplivov v državi.
Uporaba začimb, kot so cimet, kumina in žafran, je značilnost maroške kuhinje, prav tako počasi kuhane enolončnice in tagine, ki jih kuhamo v lončenih posodah in postrežemo s kruhom.
Na maroško kuhinjo so vplivale tudi zgodovinske interakcije države z drugimi kulturami, kot so Mavri in Andaluzijci, ki so s seboj prinesli nove sestavine in kuharske tehnike.
Danes je maroška kuhinja slavna zaradi kompleksnih okusov in edinstvenih jedi, uživajo pa jo ljudje po vsem svetu.
(Foto: Getty Images)