Preberite si bogato zgodovino bolonjske omake

Bolognese omaka, znana tudi kot ragu alla Bolognese, je mesna omaka, ki izvira iz mesta Bologna v Italiji.
Omaka je običajno narejena iz mlete govedine, svinjine ali teletine, skupaj s čebulo, korenjem, zeleno, paradižniki in rdečim vinom.
Omaka se kuha nekaj ur, zato da razvije svoj bogat, kompleksen okus. Izvor bolonjske omake je nekoliko nejasen, vendar se domneva, da so jo v 18. stoletju prvi pripravili kuharji bogatih bolonjskih družin.
Sčasoma je omaka postala stalnica bolonjske kuhinje in se sčasoma razširila po vsej Italiji in preostalem svetu.
Danes je bolonjska omaka priljubljena priloga k testeninam, kot so špageti ali tagliatelle, pogosto pa jo postrežejo s sirom Parmigiano-Reggiano.
Zaradi bogatega in krepkega okusa je priljubljena jed med domačimi kuharji in profesionalnimi kuharji.
(Foto: Getty Images)