Od pic pa vse do juh so artičoke vsestranski dodatek k vsakemu receptu

Artičoka je okusna in hranljiva zelenjava, ki jo gojijo že stoletja.
Artičoke so dober vir vlaknin, vitaminov in mineralov in se uporabljajo za različne zdravstvene koristi, vključno z izboljšanjem prebave, zniževanjem ravni holesterola in spodbujanjem zdravja jeter.
Znano je tudi, da imajo antioksidativne lastnosti, ki lahko pomagajo preprečiti poškodbe celic in zmanjšajo tveganje za nekatere bolezni.
Artičoka je vsestranska zelenjava, ki jo je mogoče pripraviti na različne načine, vključno s kuhanjem na pari, vrenjem, pečenjem na žaru ali dušenjem.
Lahko jo jemo kot prilogo, dodamo solatam ali testeninam ali pa celo picam. Poleg uporabe v kulinariki se artičoka že stoletja uporablja v tradicionalni medicini.
Na splošno je artičoka okusna in zdrava zelenjava, ki se že stoletja uporablja v kulinarične in medicinske namene.
(Foto: Getty Images)