Od kubanskih polj pa do koktajl barov – preberite si fascinantno zgodovino osvežilne poletne pijače Mojito

Mojito je priljubljen koktajl, ki izvira iz Kube v poznem 19. stoletju.
Njegovo ime izhaja iz “mojo”, kubanske začimbe iz limete, ki se uporablja v številnih tradicionalnih jedeh. Po zgodovinskih zapisih so pijačo prvi ustvarili afriški sužnji, ki so delali na poljih sladkornega trsa na Kubi.
Sok sladkornega trsa, limete in mete so zmešali z rumom in tako ustvarili osvežilno pijačo, ki jim je pomagala se ohladiti na žgočem soncu.
Mojito je znan po osvežilnem okusu in edinstveni kombinaciji okusov. Pijača je običajno narejena iz belega ruma, svežega limetinega soka, listov mete, sladkorja in gazirane vode ter ledu.
Danes je Mojito postal priljubljena pijača po vsem svetu in ga pogosto povezujejo s karibsko kuhinjo in kulturo. Najbolj znan je po svojem osvežilnem okusu in ga pogosto uživamo kot poletno pijačo.
Ustvarjenih je bilo veliko različic Mojita, vendar “klasični” recept ostaja priljubljen med ljubitelji koktajlov.
(Foto: Getty Images)