Poznate čaj Tulsi?

Tulsi čaj je vrsta zeliščnega čaja, znanega tudi kot čaj svete bazilike.
Prednosti čaja Tulsi.
Pitje čaja Tulsi lahko zmanjša holesterol LDL, zniža raven stresa in zmanjša lipoproteine nizke gostote (LDL) ali “slab” holesterol. V neki študiji so ugotovili, da se je pri udeležencih, ki so tri mesece dvakrat na dan pili čaj Tulsi, po njegovem uživanju znatno znižala raven stresa. Naravni antidepresiv je dober tudi za krepitev imunskega sistema, ki ščiti pred škodljivimi bakterijami.
Kako pripraviti in piti čaj Tulsi?
Čaj Tulsi pripravite tako, da ga dodate v vrelo vodo, na primer v čajnik, in pustite, da se namaka približno 10 minut. Čaj je dejansko močnejši, če ga pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, preden ga popijete.
Splošno zanimiva dejstva o čaju Tulsi.
Tulsi je zelišče, ki je razširjeno v Indiji. Tulsi je tam ena najpomembnejših rastlin in je poznana kot “kraljica zelišč”. Pravijo, da lahko z uživanjem čaja Tulsi dosežemo sprostitev, spodbudimo zdravo odpornost in očistimo telo toksinov. Antioksidanti, ki jih najdemo v čaju, naj bi pripomogli k odstranitvi poškodovanih celic iz telesa in nudijo še mnoge druge koristi za vaše zdravje.
Zaključek.
Poleg tega, da pomirja živce in pomaga pri prebavi, lahko pomaga tudi pri preprečevanju želodčnih razjed. Ščiti pred poškodbami celic, ki jih povzročajo prosti radikali, in ima lastnosti antioksidantov, ki se lahko borijo tudi proti rakavim celicam.