Kako pravilno skuhamo ali spečemo krompir
Krompir je vsestransko živilo, ki ga lahko uživamo v številnih oblikah. V tem članku si poglejmo, kako ga skuhati ali pravilno speči v pečici.

Eden od najlažjih načinov kuhanja krompirja je, da ga najprej olupite in nato kuhate 10 minut na srednji temperaturi. Kuhan krompir dajte v cedilo in ga 5 minut hladite na rešetki, nato pa ga narežite na kocke. Ohlajene kocke krompirja nato položite nazaj v hladno vodo, dokler jih ne boste potrebovali, saj bodo, ko bodo dosegle sobno temperaturo, postale kašaste.
Krompir je vsestransko uporabno, poceni in trajno živilo. Eden najpogostejših načinov priprave krompirja je tudi pečenje v pečici ali na štedilniku. Vendar pa obstaja veliko alternativ, s katerimi je njegovo kuhanje lažje in vaš krompir bo okusnejši kot kdaj koli prej. Nekatere od teh možnosti vključujejo kuhanje v juhi, pripravo kaše, kuhanje v pari, peko na žaru in uporabo oljčnega olja namesto masla. Eden od priljubljenih načinov priprave krompirja je tudi priprava pečenega krompirja. Pri tem krompir pečemo na visoki temperaturi (v pečici na 400 stopinjah Celzija.) z oljem, soljo in poprom, dokler ne postane hrustljav.
Krompirja ni težko pripraviti na različne načine, zato je tako pomembno, da ga začnete pripravljati zgodaj. Prepričajte se, da je temeljito kuhan, in bodite pozorni na hranilno vrednost krompirjeve jedi.
Foto: Shutterstock